Kinas største brubyggerkonsern vant konkurransen om selve byggingen av metalldekket og montering av kabler og fester til Hålogalandsbrua i Narvik, mens et kinesisk stålverk har vunnet konkurransen om å levere metallet.

I tillegg til det kinesiske stålet, kommer kabelhodene fra Tyrkia og en del av kabelfestene fra Sveits, mens betongarbeidet, armering og asfalt er levert av norske selskaper.

Med andre ord, Norsk industri får bare små smuler av prosjektet.

Etter regjeringens knefall for det kommunistisk styrte Kina tidligere i vår ser vi nå resultatet. Milliarder av Norske kroner faller i lommene på Kinesiske selskaper for med FrP ved samferdselsroret er det å være billigst viktigst.

Det statlige heleide selskapet Vegvesenet er kontraktstildeleren i disse milliardprosjektene og når det meste tildeles utenlandske selskaper er det ikke rart at vegvesenet med sine 7.500 ansatte i Norge kun hadde fem lærlinger i vår.

Les om gigantprosjektet her....

Samtitig går Norsk industriproduksjon tilbake og kurvene viser med soleklar overbevisning at den sittende regjeringens økonomiske politikk ikke virker.

Etter å ha nådd et bunnivå i fjor høst begynte norsk industriproduksjon tidlig i år å stige forsiktig. Det siste fallet kommer imidlertid overraskende på anaytikerne og ikke minst regjeringen, som forventet et nytt løft. Graf: SSB

Sviktende aktivitet i bygging av skip og oljeplattformer bidrar mest til produksjonsnedgangen, sammen med utvinning av ikke-jernholdlig metall.

Les også: Kun 450 lærlingplasser i staten, det er skammelig lite

Tallene for arbeidsledigheten ser også mørke ut. Regjeringen med Erna solberg i spissen mener at det er forbedring og viser til SSB tall som sier det er 400 ferre arbeidsledige i løpet av juli, men ignorer det faktum at sysselsettingen ikke har økt. Altså med andre ord 400 ferre som har rett på arbeidsledighetstrygd, men kanskje på arbeidsavklaring eller tiltak.

Den Norske industriarbeideren er ikke med i regjeringens satsning for fremtiden. Industriarbeid kan billige kinesere heller gjøre. Det vises klart å tydelig igjen i satsningen på såkalte grønne industrijobber. Det er for eksempel gitt milliardstøtte til utvikling av såkalte havmerder som kan romme hele 8 ganger mer laks enn tradisjonelle merder. Men disse havmerdene bygges i kina og norsk industri blir også her tildelt smuler av oppdragene.

 
Vil Kina true Høyre til å lese?

Regjeringens industripolitikk gagner i hvert fall ikke den norske industriarbeideren!

 

 

Fordelene med å være mange er mange. Du slipper å bruke tid på vanskelige leverandørsammenligninger fordi vi allerede har gjort jobben for deg. Du kan være trygg på at du velger en god løsning, at du ikke betaler for mye og at det er en seriøs leverandør som står bak.

 LoFavør youtu.be
 LoFavør webside
 LoFavør Facebook
 LoFavør Google +